دوربین مداربسته آنالوگ به دوربینهای مداربستهای گفته میشود که سیگنالهای ویدیویی را به جای سیگنالهای دیجیتال ۰ و ۱ به شکل امواج آنالوگ ارسال میکند.
در دوربین مداربسته آنالوگ سیگنال آنالوگ دریافتی توسط حسگرها به یک تقویتکننده فرستاده میشود و سپس ارسال آن به خروجی انجام میشود. از محدوده فرکانس امواج آنالوگ، به صورت بیسیم ارسال فیلمها انجام میشود. نویز همیشه امواج آنالوگ را تحت تأثیر قرار می دهد و کابلهایی که در این دوربینها استفاده میشود، تأثیر مستقیمی در سطح رزولوشن تصاویر خروجی می گذارد.
دوربینهای مداربسته آنالوگ با دوربینهای مداربسته تحت شبکه(IP) در نوع سیگنال، کیفیت دریافتی از دوربین و همچنین تجهیزات نصبی دوربین تفاوت دارند.
تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه در روش ارسال داده
تفاوت اصلی دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه در نحوه ارسال سیگنالهای ویدیویی است. دوربینهای آنالوگ، تصویر را به صورت آنالوگ تولید و به وسیله سیگنال آنالوگ نیز ارسال میکنند؛ اما دوربینهای تحت شبکه، تصویر را به صورت دیجیتال تولید و به وسیله سیگنال دیجیتال ارسال میکنند. انتقال اطلاعات در دوربینهای تحت شبکه به دلیل محدود نبودن پهنای باند بسیار سریعتر صورت میگیرد.
اجزای دوربینمداربسته آنالوگ
تجهیزات و اجزای دوربین مداربسته آنالوگ به دو دستهبندی کلی تقسیم می شوند:
- active
- passive
تجهیزات active در دوربینهای مداربسته آنالوگ
قطعاتی که به برق وصل می شوند و در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنالها نقش دارند را با نام قطعات فعال یا Active می شناسیم.
مهم ترین تجهیزات اکتیو به شرح زیر میباشد.
- دوربین مداربسته آنالوگ که برای تصویربرداری میباشد.
- دستگاه DVR که وظیفهی آن دریافت اطلاعات تصاویر و سپس پردازش بر روی آنها.
- هارد دیسک سیستم آنالوگ که وظیفه ی آن ذخیرهی تصاویر است.
- پاور یا منبع تغدیه، که وظیفهی آن برقرسانی به دوربینها است.
- کابلهای مورد نیاز در سیستم مداربسته آنالوگ شامل کابل برق برای برق رسانی به دستگاهها و دوربینها و دیگری کابل کواکسیال یا RG59 است
- فیشها و اتصالات مختلف مانند فیشهای BNC، فیش AV، فیش آداپتوریو..
تجهیزات passive در دوربینهای مداربسته آنالوگ
تجهیزات Passive یا غیرفعال به اجزایی گفته می شود که در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنالها نقشی ندارند.
از جمله این تجهیزات میتوان موارد زیر را نام برد:
رک
رک در واقع محفظه یا کمدی می باشد که دستگاه DVR در آن قرار می گیرد. برای اینکه بتوانید اتصالات دوربین مداربسته را کنترل کنید باید به رک مراجعه کرده و از بین دستگاه های موجود دستگاه دی وی آر را بیابید.
داکت
داکت یک محفظه پلاستیکی بلند است که وظیفه آن حفاظت از کابل ها در محیط های دارای سقف می باشد. این جزء برای جا گرفتن کمتر کابل ها و جلوگیری از شلوغی و خرابی کابل بر اثر عوامل محیطی استفاده می شود.
لوله فلکسی
لوله فلکسی لوله ای انعطاف پذیر و فلزی با روکشی پلاستیک است. وظیفه این جزء حفاظت از کابل ها در محیط های غیر مسقف است.
همچنین لوله فلزی نوع دیگری از لوله می باشد که غیر منعطف بوده و وظیفه حفاظت از کابل ها را برعهده دارد. لوله فلزی دسترسی به کابل ها به صورت مستقیم را غیرممکن می کند.
موارد استفاده از دوربینهای مداربسته آنالوگ
در سیتسمهای امنیتی آنالوگ بدلیل داشتن همزمان کابل برق و کابل ارتباطی برای، محیط های کوچک و یا محیط های با تعداد دوربین کم بسیار پرکاربرد میباشد. مانندسیستمهای امنیتی خانه، فروشگاههای خردهفروشی، مشاغل کوچک و متوسط، استفاده خرید دوربین مداربسته آنالوگ باعث صرفهجویی در هزینهها میشود، که اغلب برای کاربر نهایی در اولویت است.
بدون شک یک پکیج دوربین مداربسته IP به مراتب کیفیت و وضوح بالاتری را میتواند به کاربر ارایه دهد و میتوان از آنها نیز برای این نوع از کسبوکارهای کوچک استفاده نمود ولی دوربینهای مداربسته آنالوگ با توجه به کم بودن قیمت نهایی آن ها مزیت بیشتری برای بیشتر کسبوکارها را دارند.
انواع دوربین مداربسته انالوگ
از نظر شکل و کاربرد انواع مختلفی از دوربین مداربسته آنالوگ وجود دارد. مانند دوربین بولت آنالوگ، دوربین دام آنالوگ، اسپید دام آنالوگ و … که میتواند برای محافظت از محل کار یا خانه شما مناسب باشد.در ادامه دستهبندی انواع دوربین مداربسته آنالوگ را با توجه به کیفیت تصاویر آنها بررسی میکنیم تا بتوانیم با توجه به نیاز اقدام به خرید دوربین مداربسته آنالوگ کنیم.
۱. دوربین آنالوگ معمولی
وضوح دوربین مداربسته آنالوگ سنتی میتواند به 960×480 پیکسل برسد. هنگامی که شما یک تصویر 960×480 را بر روی یک مانیتور استاندارد با رزولوشن 1920×1080 مشاهده میکنید تصویر باید کشیده شود تا متناسب با صفحه باشد که باعث ایجاد یک تصویر تار و فوکوس میشود.
2. دوربین آنالوگ با کیفیت بالا (HD)
به زبان ساده، دوربین آنالوگ HD دوربینی است که میتواند با استفاده از کابلهای کواکسیال، خروجی فیلم با وضوح بالا تا رزولوشن هشت مگاپیکسل (3264×2448 ) را ارائه دهند. در این حالت برای مشاهده در مانیتور نیازی به کشش تصویر نیست. از دوربینهای امنیتی هشت مگاپیکسلی معمولاً برای مشاهده فضای بزرگ مانند پارکینگها استفاده میشود. زیرا قادر به بزرگنمایی دیجیتالی تصویر 4K است و یک تصویر واضح و با جزئیات کافی در اختیار قرار میدهد.
دوربین های آنالوگ HD با سیستمهای سنتی آنالوگ با وضوح پایین سازگار نیستند. زیرا از نوع مختلفی از فشردهسازی فیلم برای انتقال سیگنال ویدئو استفاده میکنند.
خرید دوربین مداربسته آنالوگ HD برای سیستم های نظارت تصویری که به کیفیت HD نیاز دارند؛ اما ممکن است به ویژگیهای پیشرفتهتر دوربینهای IP نیاز نداشته باشند، ایدهآل هستند. برای استفاده از دوربینهای جدید آنالوگ HD در سیستم دوربین مداربسته موجود باید از DVR HD HD استفاده کنید.
در ویدیو زیر تفاوت کیفیت دوربین مداربسته آنالوک معمولی با دوربین مداربسته آنالوگ HD را مشاهده میکنیم.
مزایای دوربینهای مداربسته انالوگ
دوربینهای مداربسته آنالوگ مدت زمان طولانیتری نسبت به دوربینهای مداربسته تحت شبکه وجود دارند .به همین دلیل مدلها و سبکهای بیشتری از آنها در بازار موجود است.
دوربینهای مداربسته آنالوگ انعطاف بیشتری در هنگام طراحی دارند و قیمت تمام شده آنها نسبت به دوربینهای مداربسته IP کمتر میباشد.
بصورت یک فهرست مزایای دوربینهای مداربسته آنالوگ بهصورت زیر میباشد:
- مناسب برای سیستمهای امنیتی کوچک
- سهولت نصب و اشکالزدایی
- بدون مشکل سازگاری
- بدون تأخیر هنگام پخش فیلم
- دور برد انتقال سیگنال بدون تجهیزات اضافی
- قابلیت اطمینان و پایداری نظارت تصویری
تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و IP در انعطافپذیری
دوربین مداربسته تحت شبکه IP، امکانات زیادی را برای شما فراهم میکند. انتقال اطلاعات در این نوع دوربین، به وسیله کابل شبکه، فیبرنوری و یا بدون سیم و با استفاده از امواج WIFI صورت می گیرد. که همین مسئله باعث انعطافپذیری بالا در نصب و اجرا خواهد شد. مخصوصا در دوربینهای IP بی سیم که حتی بدون هزینه کابلکشی، دوربینها و کنترل کنندهها را میتوان به آسانی نصب و جابهجا کنید. ولی در دوربین آنالوگ، انتقال اطلاعات توسط کابل کواکسیال است که باعث انعطافپذیری پایین در نصب و اجرا خواهد شد.
معایب دوربینهای مداربسته انالوگ
همانطور که گفتیم خرید دوربین مداربسته آنالوگ مقرون بهصرفه است و برای محیطهای کوچک کارایی بالایی دارد ولی کیفیت تصویر در این نوع از دوربینها کمتر از دوربینهای مداربستهIP میباشد.
معایب دیگر دوربینهای مداربسته آنالوگ به شرح زیر میباشد:
- برای مناطق وسیع و مسافتهای طولانی مناسب نیست.
- دوربین مداربسته آنالوگ به طور کلی دارای قابلیتهای بنیادی و اصلی هستند و برخی ویژگیهایی که ممکن است برای نیازهای شما ضروری باشد را ندارند (به عنوان مثال بزرگنمایی دیجیتال).
- سیگنالهای دریافت شده از دوربین آنالوگ رمزگذاری نشده است یعنی یک هکر میتواند به طور بالقوه به سیستم شما دسترسی پیدا کند. (این مورد را میتوان با پروتکلهای امنیتی شبکه رفع کرد)
بررسی انواع لنز دوربین مداربسته
برای به دست آوردن بهترین لنزهای دوربین امنیتی، ابتدا باید یک اطلاعات کامل در مورد انواع لنز دوربین مداربسته و مقایسه آن داشته باشیم. به صورت کلی لنز دوربین به سه دسته تقسیم میشود.
- لنزهای ثابت
- لنزهای وریفوکال یا متغیر
- لنز موتوردار یا Motoriz
برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته با لنز مناسب، کیفیت بالا و در عین حال قیمت مناسب با کارشناسان شرکت داتیس تماس حاصل فرمائید و راهنمائی کامل را در این خصوص دریافت نمائید. هر کدام از این لنزها ویژگیهای منحصر به فردی دارند که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
ویژگی لنزهای ثابت
فاصله کانونی لنزهای ثابت در دوربینهای مداربسته به صورت ثابت می باشد و محدوده قابل مشاهده دوربینهای مداربسته با لنزهای ثابت قابل تغییر نیست. بر اساس فضایی که قصد نصب دوربین مداربسته دارید، باید تصمیم بگیرید که آیا دوربین مداربسته با لنز ثابت و با زاویه دید عریض برای شما مناسب است و یا لنز زاویه باریک مناسبترین محصول برای کار شما است.
فاصله کانونی این نوع لنز با برچسب میلیمتر شناسایی میشود. به طور مثال لنز 2.8mm بیانگر زاویه دید 100 درجه و عمق دید 8 متر است و از این لنز در مکانهایی استفاده میشود که زاویه و عمق دید کاملا مشخص است.
ویژگی لنزهای وریفوکال( فاصله کانونی متغیر)
لنزهای وریفوکال یا متغیر به دلیل فاصله کانونی متغیر به شما زاویه دید وسیعتری میدهد. این لنزها یک بازه فاصله کانونی مشخص دارند. به طور مثال 12-2.8. در این لنزها از 2 اهرم برای تنظیم فاصله کانونی، وضوح و شفافیت تصویر استفاده میشود. یکی از اهرمها مربوط به تنظیم مکان عدسی است که فاصله کانونی آن را تغییر میدهد و اهرم دیگری برای تغییر مکان عدسی اول نسبت به حسگر تصویر میباشد که وضوح و شفافیت تصویر را تغییر میدهد و foucus تصویر باید بصورت دستی انجام شود.
لنز موتوردار یا Motorized
این لنزها مانند لنزهای Varifocal دارای فاصله کانونی متغیر بوده با این تفاوت که زوم فوکوس و دیافراگم را میتوان از فاصله دور و از طریق موتور تنظیم کرد. لنزهای motorize عموما مانند لنزهای varifocal با دو عدد فاصله کانونی برحسب میلی متر معرفی میشوند. مانند لنز 34x که این عدد معرف قدرت بزرگنمایی لنز بوده که حاصل تقسیم مسافت بر فاصله کانونی میباشد.
نکته: اگر لازم است که به راحتی بین لنزهای زاویه دید و میدان دید باریک جابجا شوید، توصیه می شود دوربین های امنیتی را با لنز زوم انتخاب کنید. زمینه دید دوربین از طریق دکمههای زوم / فوکوس در رابط وب یا برنامه تلفن هوشمند قابل کنترل است.
برندهای دوربین مداربسته
برای خرید دوربین مداربسته آنالوگ با توجه به حساسیت هایی که دارند باید سعی داشته باشیم تا بهترین و معتبرترین برند را تهیه کنیم.
امروزه در بازار ایران برندهای متنوع زیادی در زمینه دوربین های مداربسته فعالیت میکنند که می توان برندهای هایک ویژن، داهوا، هایلوک و پلیس را نام برد که جزو پرفروشهای ایران هستند و از کیفیت بالایی برخوردارند و از لحاظ قیمتی نیز مقرون به صرفه می باشند.
یک دیدگاه
مطلب بینظیری بود.
تشکر